Atgriezties pie raksta

"Rasas krāsas" aizvadījušas darbīgu gadu un turpina radoši strādāt Foto

Šogad "Rasas Krāsās" ir organizēti un veiksmīgi realizēti septiņi izstāžu un meistarklašu  projekti, informē biedrības "Rasas krāsas" vadītāja Lauma Palmbaha.

Starp nozīmīgākajiem pasākumiem var minēt sadarbībā ar Ikšķiles vidusskolu un Informācijas tehnoloģiju kompāniju "Lattelcom" Ikšķiles Tautas namā februārī notikušo 120 bērnu radošo darbu izstādi, radošās darbnīcas un  kalendāru dizaina izstrādi ar Ikšķiles novada bērnu darbu attēliem par tēmu "Kosmoss",  kā arī  vasaras Radošajās darbnīcās izveidotā Vides mākslas darbu izstāde Daugavas muzejā Dolē, sadarbībā ar Daugavas muzeju un Edgaru Loginu.


Līdz šī gada martam PII "Urdaviņa" tika īstenota licencēta interešu izglītības programma pirmsskolas apmācībai "Urdaviņas Rasas krāsas".


Vasarā četrās "Rasas Krāsas" organizētajās darbnīcās un Meistarklasēs vizuāli plastiskās mākslas prasmes un angļu valodu studijas  apguva ap 250 bērni un jaunieši no dažādām Latvijas pilsētām vecumā no 6 līdz 16 gadiem.


Tuvojoties Ziemassvētkiem, no 16. līdz 19.decembrim biedrība "Rasas krāsas", ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus, bērniem un pieaugušajiem organizē individuālas meistarklases "Apsveikumi Ziemassvētkos" dažādās darbnīcās - "Tekstilapgleznošana un filcēšana", "Angļu valoda" un "Dzintara rotu darbnīca". Vairāk informācijas (skat pielikumu).


2019 / 2020.g. apmācību periodā, līdz Latvijas valstī noteiktajai ārkārtējai situācijai, Ikšķiles novadā vairāk nekā 130 mājsaimniecības  ir izvēlējušās saviem bērniem iespēju saņemt radošo izglītību  biedrības "Rasas Krāsas" interešu izglītības programmās.


"Rasas Krāsas" radošās izglītības centra pedagogi īsteno licencētās programmas "Vizuāli plastiskās mākslas un kultūras vēstures studijas" ar piecām apakšprogrammām, programmu "Valodu dārzs" ar trim valodu apmācību programmām, kā arī programmu "Amatu skola".


"Rasas krāsu" interešu izglītības programmu pasniedzēji ir akadēmiski izglītoti savu nozaru profesionāļi, kas nodrošina novada iedzīvotājiem kvalitatīvu interešu izglītību kultūras, vizuāli plastiskās mākslas un  svešvalodu pamatu apguves jomā. Apmācības tiek organizētas atbilstoši pasaulē aktuālajam un Latvijas attīstības mērķa dokumentos fiksētajam kompeteņču izglītības modelim. "Rasas Krāsas" izglītības programmas iepazīstina Ikšķiles un citu novadu izglītojamos ar kultūras un mākslas nozaru profesijām un, Interešu izglītības ietvaros, dod mērķtiecīgas zināšanas par karjeras izaugsmes iespējām nākotnes profesiju izvēlē.


Biedrība "Rasas Krāsas" kā Sabiedriskā labuma organizācija jau 10 gadus Ikšķiles novadā konsekventi realizē Ikšķiles pašvaldības līdzfinansēto Eiropas fondu projektu mērķus un uzdevumus, sadarbībā ar Ikšķiles novada pašvaldību, Ikšķiles un visas Latvijas izglītības, kultūras un mākslas iestādēm, muzejiem, kā arī dažādu nozaru uzņēmējiem. 

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/kultura/48676

2020. gada 11. decembrī, 10:23, Kultūra un izglītība
Ogrenet

Komentēšanas iespēja šim rakstam ir atslēgta.
 

Ogrenet